Creatieve trainingen in sociale vaardigheden

Met beeld, muziek en drama. Voor kinderen tot 18 jaar. Individueel of in groepen.

" Life is a play and it is my turn today "- Yolanda van der Valk

Uitleg

Sociale vaardigheden heb je nodig om het contact met andere mensen soepel te laten verlopen. Vaardigheden zoals vragen stellen en antwoord geven, beurt wisselen, keuzes maken, omgaan met complimenten en kritiek, grenzen stellen, problemen oplossen en samenspel. Al deze vaardigheden kan je aanleren.

Ieder mens heeft een persoonlijke belevingswereld; een eigen unieke kijk op de wereld. Wie inzicht heeft in de belevingswereld van zichzelf en van de ander heeft een voorsprong bij het aanleren van sociale vaardigheden. Inzicht kan je krijgen door goed te kijken en te luisteren naar jezelf en de ander en door te oefenen.

Beelden stimuleren het kijken, muziek bevordert het luisteren en met drama kan je allerlei situaties oefenen. Door actief te werken met afwisselend beeld, muziek en drama breng je zowel op bewust als op onbewust niveau een ontwikkelingsproces op gang.

Zowel normaal begaafde kinderen als hoogbegaafde kinderen en kinderen met leerproblemen, autisme, ADHD, verstandelijke of lichamelijke beperkingen en psychiatrische stoornissen kunnen baat hebben bij een training in sociale vaardigheden met beeld, muziek en drama.

Training

De training is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar en gericht op het aanleren en verbeteren van de sociale vaardigheden.

Kinderen tot 18 jaar kunnen zich aanmelden voor de trainingen.
Aanmelden kan individueel of in groepen van maximaal 6 kinderen.

Na aanmelding volgt een gratis intakegesprek. Aan de hand van het intakegesprek wordt een training op maat gemaakt.

Tijdens de training wordt actief gewerkt. Tekenen, stemexpressie, bewegen, muziek, rollenspel, en reflectie wisselen elkaar af. Zo ontdekken de kinderen hun persoonlijke kracht en talenten die zij vervolgens inzetten bij het aanleren van de sociale vaardigheden.

In de training wordt toegewerkt naar een eindprodukt. Dit variëert van een tekening tot een concert of een kleine musical. Voor de laatste bijeenkomst van de training mogen de kinderen zelf enkele bezoekers uitnodigen. Het eindprodukt wordt dan getoond of er wordt een eindopdracht gemaakt samen met de bezoekers.

Invalshoeken, methoden en technieken komen onder meer uit het muziekonderwijs, de podiumkunsten, creatieve psychotherapie, kindercounseling, stemexpressie en totale communicatie.

Het aantal sessies van de training is afhankelijk van de vraag.
Creatieve training in sociale vaardigheden is 1 keer per 2 weken.
Een sessie duurt 1,5 uur.

Frequentie en duur van de sessies kunnen indien nodig in overleg worden aangepast.

Ervaring met creatieve expressie is niet nodig.

Aanmelden/ contact

Aanmelden voor creatieve trainingen in sociale vaardigheden kan telefonisch of via de website. De adresgegevens van ConFusion en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de contactpagina.

Voor advies of extra informatie kan je telefonisch contact opnemen met ConFusion of via het contactformulier op de contactpagina.

Kosten/ betaling 2016

Het intakegesprek is gratis. Voor de volgende sessies geldt:

  • Individuele training € 35,- per persoon per keer
  • Training 2 tot 6 kinderen € 15,- per persoon per keer

Bovenstaande prijzen zijn inclusief materiaalkosten en limonade.

Particulieren betalen contant na afloop van iedere sessie en ontvangen per sessie een factuur.

Betaling via PGB behoort tot de mogelijkheden.

Afmeldingen minder dan 24 uur vóór de afspraak worden volledig in rekening gebracht.